keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Heippa! 30.11.2016


Aikaa on vierähtänyt. En ole ehtinyt sivuillesi. Huomenna alkaa joulukuu, joulukuu 2016. Kommentoin useimmiten aluksi säätä. Niinpä, ei hassumpi tänään. Kuivaa täällä Helsingin  liepeillä, aurinkokin kurkistelee ajoittain. Täällä edelleen tallaillaan, vanhempina, ehkä väsyneempinä. Odotellaan taas pikkujouluja. Ovat tänä vuonna meillä, sekä miehen suvun että meidän sukumme. Puuhaa piisaa, mutta mukavaa tavata sukua. Tosin olimme aivan äskettäin lankoni synttäreillä, joten tämä on eräänlainen uusinta. Emme ole kukaan oikeastaan ihan samoilla jalansijoilla kuin vuosi sitten. Toivoa pitää viritellä toisenkin kerran. Mutta eteenpäin on suunta. Sinnitellään. Perisuomalaisella sisulla. Kehitellään konsteja elää ja tarpoa, iloitakin.
Maailma ympärillä kolistelee entisellään. Sodat sen kun jatkuvat, eivät osaa luovuttaa, tehdä rauhaa. Toivoisin niin. Meillä täällä kuten ennenkin, ehkä hiukan otetta kiristäen. On sotea ja maakuntamalleja. Mitähän tästä tulee. Viisautta ja malttia tarvittaisiin. Pikkuisen pitäisi hellittää itsekeskeisyyden liepeistä, niiden joilla resurssia riittää. Että köyhäkin kykkisi vähemmän henkitoreissaan. Saisi seista suotrempana.
Olen ollut erityisen iloinen Slushista ja muutamista nuorista/nuorehkoista talousguruista, jotka näyttävät mallia maailmalla, että näinkin voi tehdä. Nimiä en nyt muista, mutta joku oli kutsuttu oikein Euroopan talousfoorumiin ainoana alle nelikymppisenä, taisi olla hiukan yli kolmenkymmenen, keskustelemaan ja esittelemään omia ja oman viitekehyksensä kehittelemiä nerokkaita malleja, miten virkeät aivot, digiosaaminen ja yhteistyökyky yhdessä olemassa olevien vakaiden firmojen kanssa vie maatamme ja maailmaa eteenpäin. Tuntui fiksulta ja lämmitti vanhaa sydäntä. Onhan meillä ennestään jo Angry Birds. Ja erityisesti Super Shell, joka on Helsingin parhaita veronmaksajia ja jolla arvot tuntuvat edelleen olevan kohdallaan. Enemmän tällaisia. Ei rahaa kannata piilotella, mitä se kuopassa kasvattaa muuta okaita ja närästystä ympärillä seisojien mielissä.
Nyt taas parhaillaan on alkamassa tämän vuoden Slush-tapahtuma ja kiinnostuneita tuntuu riittävän niin ideoijien kuin rahamaailmankin piirissä. Hyvä Suomi! Hyvä nuoret! Ja ikääntyneemmätkin. Totuushan on, ettei tältä ilmiöltä voi välttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti