keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kohta on taas joulu. Niin se aika vilistää. Säät olivat viime joulun alla muistaakseni joltisenkin samanlaiset kuin nyt. Tuhruista, sateista, harmaata. Vaan eipä masennuta. Joulu tulee sittenkin. Joskus kun taivaanvalo pilkistää pilven raosta, tuntuu upealta. Pitäisi käydä tontilta hakemassa kuusi, kun pikkuinen tulee kylään. Moneen vuoteen emme ole kuusta hakeneetkaan. Nyt täytyy. Jotkut pakenee joulua ulkomaille, risteilylle tai ravintolaan. Me ei osata eikä haluta. Joulun voi viettää myös rauhallisesti ilman isompia lahjapinoja, hyvän ruoan ja hyvän mielen kanssa, tavata sukulaisia ja lueskella ehkä lahjaksi saatuja kirjoja.
Saattaa olla, ettei tule lunta jouluksi. Ei haittaa, ei tarvitse liukastella, säästyy monta lonkkaa ja  rannetta. Laitoimme jo jouluvalot ulos. Kynttilöiden kanssa pitää nyt olla säästeliäs ja varovainen sisätiloissa. Pikkuinen kun ehtii kaikkialle.
Launtaina on  meidän suvun pikkujoulu meillä, seuraavana lauantaina miehen suvun lankomiehen perheen luona. Nämä tapaamiset ovat aina mukavia. Muuten ei välttämättä nähdäkään kaikkien kanssa niin usein. Näitä odotellessa hyvää joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti